Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
29. jún 2017
0
3838

Rekreačná chata TOM, Záhorská Bystrica

Dom osadený do terénu bez veľkých úprav pozemku. Príjemné jemné "levitovanie" dvorovej terasy nad pôvodným zvlneným terénom, ako protiklad k obvyklému vyrovnaniu parcely buldozérom.
Rekreačná chata TOM, Záhorská Bystrica
Autori: Ing. arch. Zoltán BelokostolskýPlocha pozemku: 649 m2Zastavaná plocha: 129,8 m2 Podlažná plocha: 174,14 m2 Návrh: 2015 - 2015Realizácia: 2016 - 2017Adresa: Plánky , Záhorská Bystrica, SlovenskoPublikované: 11. júl 2017

Chata sa nachádza v pokojnom prostredí rekreačnej oblasti Plánky. Dvojpodlažný objekt, ktorý je postavený na mieste staršej chatky slúži štvorčlennej rodine. Hlavnou devízou pozemku je zeleň a prírodné prostredie. Pozdĺžna os svahovitej parcely je kolmá na prístupovú komunikáciu a je orientovaná v smere východ-západ.

Foto: Zoltán Belokostolský

Hlavný vstup do objektu sa nachádza na východnej strane pozemku. Parkovanie je riešené na spevnenej vyspádovanej ploche vedľa objektu, pod pergolou a v garáži.

Situácia
SituáciaAutor: NED ATELIER

Zo zádveria je prístupná denná časť domu. Hlavný priestor domu na prízemí tvorí obytná kuchyňa, ktorá sa skladá z jedálenskej a obývacej časti. Vľavo od vstupu je situovaná rodičovská spálňa a kúpeľňa, ktoré susedia s technickým zázemím domu - garážou a malým príručným skladom. Obytné miestnosti majú prístup na terasu orientovanú do záhrady. V centre dennej časti sa nachádza schodisko. Na ustúpenom poschodí sú dve detské izby so zázemím.

Pôdorys 1. NP
Pôdorys 1. NPAutor: NED ATELIER
Pôdorys 2. NP
Pôdorys 2. NPAutor: NED ATELIER

Architektonické riešenie a osadenie domu vznikalo s ohľadom na minimalizovanie výkopových prác a zásahov do prírodného prostredia. Prízemie je na úrovni cesty. Na východnej strane je objekt vykonzolovaný do svahu. Drevostavba je položená na oceľovej roznášacej konštrukcii. Nosnú konštrukciu tvorí stĺpikový systém z KVH hranolov.

Foto: Zoltán Belokostolský

Materiálovo dom reflektuje svoju konštrukciu a reaguje na okolie. Drevený obklad pokrýva prevažnú časť fasády. Drevo bolo využité aj v častiach prístrešku a terasy, ktorá je tienená pergolou.

Foto: Zoltán Belokostolský
Foto: Zoltán Belokostolský
Foto: Zoltán Belokostolský
Foto: Zoltán Belokostolský

Vizualizácie návrhu:

Podklady: Zoltán Belokostolný - NED ATELIER

Poloha diela

Ing. arch. Zoltán Belokostolský
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím