Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
14. júl 2022
0
745

Architektonická štúdia revitalizácie Dulovho námestia v Bratislave

Autá uvoľnia miesto ľuďom.
Architektonická štúdia revitalizácie Dulovho námestia v Bratislave

Štvorica vysúťažených ateliérov - Studený architekti, ateliér Ľubomír Závodný, Peter Stec Studio a Terra Florida spracovala pod hlavičkou Metropolitného inštitútu Bratislavy štúdiu revitalizácie Dulovho námestia. ktorý počíta s premiestnením parkovacích miest k Trenčianskej ulici a vytvorením bezbariérového verejného priestoru. Návrhu predchádzal participatívny proces, ktorého sa zúčastnilo  vyše 900 ľudí z okolia, ktorý formoval finálne zadanie.

Východnú časť Dulovho námestia ohraničujú ulice Košická a Trenčianska a dve rezidenčné budovy s obchodným partrom. Momentálne nemá námestie jasnú funkciu a využívajú ho najmä vodiči, ktorí parkujú okolo reštaurácie. Ľudia tu nezvyknú tráviť svoj voľný čas, územím najčastejšie len prechádzajú. 

Lokalita je súčasťou  dynamicky sa rozvíjajúcej štvrti Ružinov - Nivy, do pár rokov pribudne nová električková trať Pribinova- Košická, ktorá zásadne zlepší je dostupnosť.

Revitalizácia východnej časti Dulovho námestia je súčasťou Programu obnovy verejných priestorov Živé miesta, pričom zaradeniu tejto lokality do programu predchádzala aj konzultácia s mestskou časťou Ružinov.  

“Architektonická štúdia načrtla, ako vytvoriť bezbariérový priestor vhodný pre všetky generácie. Vznikne tu prostredie, ktoré budú môcť ľudia využívať na stretávanie sa či oddych. Zlepší sa aj cyklistické prepojenie Trenčianskej ulice s Košickou a reorganizáciou parkovacích miest docielime viac miesta pre peších,“ priblížil Marcel Dzurilla, riaditeľ Sekcie tvorby mestských priestorov MIB.   

Architekti by mali sfinalizovať projektovú dokumentáciu do konca tohto roku. Odhadovaný rozpočet na revitalizáciu východnej časti Dulovho námestia je 427 715 eur s DPH.  

 

Architektonická štúdia revitalizácie Dulovho námestia:

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím