Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
30. júl 2019
0
776

Deň architektúry 2019

V desiatkach miest a obcí, v rámci celej Slovenskej aj Českej republiky, sa bude v polovici jesene konať už deviaty ročník festivalu DEŇ ARCHITEKTÚRY.
Začiatok1.10.2019
10:00
Koniec7.10.2019
15:00
MiestoSlovensko a Česko
Adresa ,
,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktDA
kontaktuj cez sociálne siete

Festival štartuje už prvého októbra, podujatia budú prebiehať počas celého týždňa.

Rok 2019 je spätý hneď s niekoľkými výročiami a významnými míľnikmi domácej a európskej histórie a tak sa prirodzene premietajú do tohtoročného programu festivalu. Hlavnou témou je Slobodná architektúra - stavby realizované po roku 1989. "Chceme ukázat, jak porevoluční vývoj ovlivnil naše prostředí a to jak v pozitivním i negativním smyslu. Svoboda po roce 1989 umožnila například pořádat architektonické soutěže o kvalitu, ne všechny obce a města ovšem využily tohoto nástroje k získání kvalitní současné architektury. I takové příklady chceme představit," popisuje zakladateľka a riaditeľka Dňa Architektúry, architektka Marcela Steinbachová.

Druhá tematická línia tohto ročníka oslávi sté výročie založenia vplyvnej školy Bauhaus, ktorá určila smerovanie vtedajšej architektúry a umenia a má dodnes veľký vplyv. "Z tradic Bauhausu příznačně vychází i letošní grafická podoba festivalu," dodáva Marcela Steinbachová.

Festival potrvá sedem dní a odohrá sa v 97 mestách a obciach. Na Slovensku budú prebiehať podujatia, ktoré sú súčasťou festivalu na devätnástich miestach:

Bratislava – Hrubý Šúr – Piešťany – Považská Bystrica – Čadca – Žilina – Nitra – Partizánske – Kremnica – Zvolen – Banská Bystrica – Dúbravica – Gemerská oblasť – Kežmarok – Stará Ľubovňa – Bardejov – Bardejovské kúpele – Kúpele Sliač – Košice

Podrobný program Dňa architektúry 2019 je k dispozícii na stránke podujatia. Jednotlivé akcie nájdete aj v súvisiacich článkoch.

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím