Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

2N® Indoor Compact

2N® Indoor Compact je vnútorná odpovedacia...

2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (výrobca)
2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
22. júl 2019
0
308

Next Gen Park, Brno

Dočasná Inštalácia ateliéru KOGAA pripomínala obyvateľom spotrebu a nároky, ktorú majú mestá na životné prostredie.
Next Gen Park, Brno
Autori: KOGAA studioInvestor: Mesto BrnoNávrh: 2019 - 2019Realizácia: 2019 - 2019Adresa: Malinovského náměstí 211/5, Brno, Česká republikaPublikované: 4. august 2019

Architekti z ateliéru KOGAA, ktorí sa dlhodobo zaoberajú urbanizmom a jeho vplyvom na klimatické zmeny, predstavili projekt Next Gen Park. Verejný priestor ulice Pohořelec získal dočasne funkciu interaktívneho vzdelávacieho centra.

Objem vymedzený pneumatickou membránou znázorňuje jednu tonu oxidu uhličitého. V Českej republike sa priemerné emisie CO2 pohybujú okolo hodnoty 9,8 tony / osoba / rok, pričom v mestách každoročne stúpajú. Next Gen Park voľne nadväzuje na predchádzajúci projekt ateliéru - City Cell Prototype. Inštalácia vznikla ako reakcia na aktuálne klimatické problémy v sídlach. 

Autor: KOGAA

Cieľom projektu bolo podporiť verejnú diskusiu a zvýšiť povedomie o životnom prostredí. Nafukovací pavilón slúžil cez deň ako diskusné centrum. Debatovalo sa napríklad o využití verejných priestranstiev, implementácii prírodných prvkov, revitalizácii brownfieldov, alebo o úspornom hospodárení s vodou a zdrojmi energií. Večer sa inštalácia transformovala na 360 stupňové plátno, na ktorom bežali interaktívne animácie zobrazujúce hlavné ukazovatele produkcie oxidu uhličitého. Súčasťou animácie boli odporúčania na zníženie uhlíkovej stopy konkrétnymi drobnými úpravami životného štýlu a bežných návykov.

43
Youtube

Konštrukcia Next Gen Parku kombinovala materiály, ktoré sa dajú bežne zapožičať alebo opakovane využiť. Základ tvorilo jednoduché lešenie. Nafukovaciu časť zhotovenú z ľahkej PVC membrány vyrobila na zákazku brnianska reklamka. Vďaka otvorom pre projektory funguje ako panoramatická premietacia plocha, ktorú možno ľahko umyť a opakovane použiť. Inštaláciu Next Gen Park dopĺňala kolekcia vonkajšieho zariadenia STACK od výrobcu dizajnového mestského mobiliáru mmcité.

Inštalácia na ulici Pohořelec bola dočasná, avšak autori dúfajú v jej ďalšie využitie v rámci republiky a aktívne pre ňu hľadajú nové miesta. Projekt vznikol v spolupráci so štatutárnym mestom Brno. “Samotné téma a jeho vědecký background dodal Next Institute,” dodávajú na záver architekti.

Situácia,
Situácia,Autor: KOGAA
Pohľad,
Pohľad,Autor: KOGAA
Konštrukčná schéma,
Konštrukčná schéma,Autor: KOGAA

Realizáciu priblíži séria fotografií BoysPlayNice:

Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice

Podklady: Linka, fotografie: BoysPlayNice

Poloha diela

KOGAA studio
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím