Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE

Valašské Příkazy 55 55
Valašské Příkazy

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

Pergo

Třebětice 102
Holešov

Cortizo Slovakia,

Železničný rad 29
Nová Baňa

PREFA Slovensko s. r. o.

Ladislava Dérera 2749/2
Bratislava - mestská časť Nové Mesto

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

REYNAERS ALUMINIUM s.r.o.

Office: TWINCITY C HubHub, Mlynské Nivy 16
Bratislava

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
7. január 2021
2
1659

Byt policistky, Olomouc

Pod omítkou betonový strop, pod parketami černočerný asfalt, který teď místy stoupá ke stropu a dotýká se jej. A k černýmu zlatu trochu toho opravdovýho!
Byt policistky, Olomouc
Ateliér: maspartiAutori: Ondřej Spusta, MSc(A), Ing. arch. Pavel MartinkaPodlažná plocha: 54m2Návrh: 2020 - 2020Realizácia: 2020 - 2020Adresa: Foerstrova , Olomouc, Česká republikaPublikované: 7. január 2021

Byt v starom panelovom dome. Rekonštrukcia s jasným konceptom. Efektívne využitie malého priestoru, pravdivosť a kontrast materiálov. Doposiaľ nepublikovanú realizáciu predstavia Pavel Martinka a Ondřej Spusta zo Šternberského ateliéru masparti:

Malý dvoupokojový byt v bezprostředné blízkosti frekventovaného okruhu kolem centra Olomouce, přesto s klidným výhledem do zeleně, je součástí šestipatrového panelového bytového domu ze šedesátých let.

Byt je orientován na jižní fasádu a má jednoduché půdorysné členění na dva obytné pokoje, mezi které je vsazeno hygienické jádro.

Foto: Tomáš Loutocký
Foto: Tomáš Loutocký
Foto: Tomáš Loutocký
Původní stav
Původní stavAutor: masparti
Návrh
NávrhAutor: masparti

Již při první prohlídce jsme objevili kvality tohoto bytu, co se následně projevilo do takové míry, že bylo potřebné značně nahradit jenom centrální hygienické jádro. Původní členění na WC, koupelnu a kuchyň bylo sloučeno do spoločné, prostornější dispozice koupelny, která je pro jednoho uživatele komfortnější a kuchyňská linka je nově orientována do obývacího pokoje s místem pro stolování. Koupelna je následně ergonomicky tvarována dle činností, které v ní probíhají a daností panelové výstavby. Tím jsme taky do koupelny mohli přivést více přirozeného světla, které pak přes prosklení pod stropem dopadá až ke vstupu bytu, který byl původně bez přirozeného světla. Výsledek proto působí striktně a jednoduše.

Foto: Tomáš Loutocký
Foto: Tomáš Loutocký
Foto: Tomáš Loutocký
Foto: Tomáš Loutocký
Foto: Tomáš Loutocký
Foto: Tomáš Loutocký

Záměr oddělit původní a nové výborně zapadl do požadavků klientky na menší “dvoupokojáč” s prostornější koupelnou v dominantní černé barvě.

Během samotné rekonstrukce se podařilo odkrýt betonový panelový strop a smrkové parkety, které obytným pokojům přidali pohledovou teplotu. Původní kvality bytu dotvářejí terrazzové parapety, litinové radiátory nebo přiznané rozvody instalací.

Foto: Tomáš Loutocký
Foto: Tomáš Loutocký
Foto: Tomáš Loutocký
Foto: Tomáš Loutocký
Foto: Tomáš Loutocký
Foto: Tomáš Loutocký
Původní stav - obývací pokoj
Původní stav - obývací pokoj
Původní stav - ložnice
Původní stav - ložnice
Původní stav - kuchyň
Původní stav - kuchyň

Ateliér

Poloha diela

Ondřej Spusta, MSc(A)
Ing. arch. Pavel Martinka
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím