Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE

Valašské Příkazy 55 55
Valašské Příkazy

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

Pergo

Třebětice 102
Holešov

Cortizo Slovakia,

Železničný rad 29
Nová Baňa

REYNAERS ALUMINIUM s.r.o.

Office: TWINCITY C HubHub, Mlynské Nivy 16
Bratislava

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
11. január 2022
5
1482

Malý byt v Sky Parku

Teplé tóny dubovej dyhy a tehlového obkladu.
Malý byt v Sky Parku
Ateliér: INDEX, spol. s r. o.Autori: Ing. arch. Michal ObornýSpolupráca: Ing. arch. Michaela SýkorováInvestor: súkromná osobaPodlažná plocha: 45,55 m2Návrh: 2018 - 2019Realizácia: 2020 - 2020Adresa: Továrenská 12, Bratislva, SlovenskoPublikované: 17. január 2022

Modifikovaný interiér. Dispozičné úpravy rozšírili a presvetlili dennú časť bytu. 

Foto: Martin Steiner

Byt sa nachádza v jednej z obytných veží, nedávno dokončeného projektu Sky Park by Zaha Hadid. Byt v štandarde ponúkanom developerom tvorili dve obytné miestnosti oddelené priečkou.

Pôdorys – pôvodný stav
Pôdorys – pôvodný stavINDEX, spol. s r. o.

Zámerom architektov bolo otvoriť pôvodnú dispozíciu bytu a vytvoriť veľkorysejší priestorový zážitok. Odstránenie priečky medzi obývačkou a spálňou prepojilo obe miestnosti a presvetlilo obytnú časť aj vstupný priestor. 

Pôdorys –navrhovaný stav
Pôdorys –navrhovaný stavINDEX, spol. s r. o.
Foto: Martin Steiner

Spálňu nahradila posteľná nika s povrchom z dubovej dyhy, tvorená vstavaným nábytkom s úložným priestormi.

Foto: Martin Steiner

Interiér kombinuje tmavé horizontálne plochy (podlaha, pracovná doska) so svetlými vertikálnymi povrchmi. 

V dennej aj nočnej zóne prevládajú prírodné textúry -  teplé tóny dubovej dyhy a obloženia z režnej tehly, ktoré dopĺňa farebný akcent sedenia. 

S materiálovým riešením obytnej časti kontrastujú monochromatické hladké povrchy v obslužných priestoroch (kuchynský kút, šatník a kúpeľňa).

Zvolený princíp podľa slov autorov vzdialene odkazuje na lokalitu Sky Parku, kde kontrastujú nové vežiaky s relitkom Jurkovičovej teplárne a režnej tehly. 

Foto: Martin Steiner
Foto: Martin Steiner
Foto: Martin Steiner
Foto: Martin Steiner
Foto: Martin Steiner

Zámerom architektov bolo vytvoriť príjemné neformálne prostredie. Dizajn, ktorý sa podľa ich slov nesnaží prvoplánovo zaujať svojou originalitou, či dojmom luxusu, ale vytvára nevtieravú kulisu každodenného života. Je praktický a efektívne využíva pomerne malú plochu bytu. 

Foto: Martin Steiner
Foto: Martin Steiner

Poloha diela

Ing. arch. Michal Oborný
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím