Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Hörmann

Brány a dvere

Diaľničná cesta 5186/2B
Senec

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

Slovenský plynárenský priemysel a.s.

Dodávateľ energií

Mlynské nivy 44/a
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

Design shaker

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

Svetlo v architektúre
Hore
Chata pri rybníku, Vysočina (ČR)

Chata pri rybníku, Vysočina (ČR)

AutoriIng. arch. Jiří Weinzettl
SpoluprácaIng. Michal Hamada
Zastavaná plocha49 + 23m2
Podlažná plocha37 + 17m2
Návrh2015 - 2015
Realizácia2016 - 2018
AdresaVysočina ,
Vysočina,
Česká republika
Rekreačný objekt ako doplnok rodinného života. Na brehu jazera, bez betónových základov, či väčších terénnych úprav. Drevo je použité ako konštrukčný materiál aj finálna pohľadová vrstva v interiéri.

Malá chata na brehu rybníka, inšpirovaná tradičnými rybárskymi útulňami. Veľkosť stavby zasadenej v krajine Vysočiny presne vymedzili legislatívne limity. Maximálna zastavaná plocha 50 m2 a maximálna výška 5 m vyžadujú pre rekreáciu rodiny špecifické dispozičné usporiadanie.

Foto: Boysplaynice

Objekt je opticky členený na štyri segmenty. Trojica z nich je vzájomne prepojená, štvrtý s otvorenou krytou terasou stojí obdaleč.

Foto: Boysplaynice
Situácia
SituáciaAutor: atelier111

Cez minimálne zádverie možno vstúpiť do ústrednej miestnosti - obytnej kuchyne, ktorej súčasťou je aj neveľký podkrovný priestor so spálňou detí.

Z kuchyne sa otvára výhľad priamo na vodnú hladinu, rovnako ako zo spálne a obývačky, ktoré sa navyše otvárajú aj opačným smerom do preslnenej krajiny a zelene.

Samostatne stojaci blok slúži ako skladový priestor s krytou verandou. Veranda slúži napríklad na sušenie rybárskych sietí alebo na tiché vnímanie okolitých krás.

Pôdorys a rez
Pôdorys a rezAutor: atelier111
Pohľady
PohľadyAutor: atelier111
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice
Foto: Boysplaynice

Podklady: Boysplaynice

Poloha diela

Ing. arch. Jiří Weinzettl

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím