Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
7. december 2017
0
964

Enviromentálne centrum, Krsy

Cezhraničná spolupráca. Spoločný projekt občianskeho združenia Aktivity Pro a bavorského Naturparku.
Enviromentálne centrum, Krsy
Ateliér: Projectstudio8Autori: Ing. arch. Bohuslav Strejc, Ing. Jan Běl, Ing. Ondřej Janout, Ing. Jiří KorelusInvestičný náklad: 21 mil. KčNávrh: 2013 - 2014Realizácia: 2015 - 2015Adresa: Krsy 69, Krsy, Česká republikaPublikované: 7. december 2017

Enviromentálne centrum sa nachádza v severnej okrajovej časti obce Krsy. Urbanisticky nadväzuje na rozvoľnenú štruktúru obce formou solitéru. Nízkoenergetická stavba poskytuje priestor pre vzdelanie v oblasti ekológie a udržateľného hospodárstva pre školy, rodiny a ďalších záujemcov. Súčasťou Enviromentálneho centra Krsy je tiež rozsiahla záhrada, ktorá je využívaná na praktickú časť výučby.

Foto: Kompost.works
Situácia
Situáciaprojectstudio8

Architektúra je založené na krížení dvoch objemov. Prvý slúži ako vstupná časť s vyhliadkou a vertikálnou komunikáciou, druhý ako multifunkčný priestor určený pre výstavy a školenia. Súčasťou expozície je aj prezentácia prírody plzeňského kraja. Transparentná časť fasády je orientovaná na juh.  Presklená stena na poschodí umožňuje výhľad na panorámu krajiny, pohľadovou dominantou je kostol sv. Vavrinca v centre obce.

Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works

V budove sa nachádza recepcia, administratívne zázemie, priestory pre výstavy, projekcie a prednáškové miestnosti. Na prízemí je multifunkčná hala. Priestor plynie cez dve podlažia v podobe otvorenej galérie. Príslušné hygienické zázemie sa nachádza na oboch úrovniach. Drevostavba bola navrhnutá s dôrazom na životné prostredie a využitie obnoviteľných zdrojov energie a materiálov. Ako zdroj tepla na vykurovanie objektu slúžia solárne panely a tepelné čerpadlo.

Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works
Foto: Kompost.works

Výkresová časť:

Pôdorys 1. NP
Pôdorys 1. NPAutor: projectstudio8
Pôdorys 2. NP
Pôdorys 2. NPAutor: projectstudio8
Rez A
Rez AAutor: projectstudio8
Rez B
Rez BAutor: projectstudio8
Rez C
Rez CAutor: projectstudio8
Južný pohľad
Južný pohľadAutor: projectstudio8
Severný pohľad
Severný pohľadAutor: projectstudio8
Východný pohľad
Východný pohľadAutor: projectstudio8
Západný pohľad
Západný pohľadAutor: projectstudio8

Podklady: projectstudio8

Poloha diela

Ing. arch. Bohuslav Strejc
Ing. Jan Běl
Ing. Ondřej Janout
Ing. Jiří Korelus

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím