Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

VELUX INTEGRA

Elektrické panoramatické strešné okno s...

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. (výrobca)
VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

2N® Indoor Compact

2N® Indoor Compact je vnútorná odpovedacia...

2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (výrobca)
2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Povrchové temperovanie betónového jadra

Princíp temperovania betónového jadra spočíva...

REHAU s.r.o. (výrobca)
REHAU s.r.o. (distribútor)

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
2. jún 2017
0
3184

Byt na Kolibe

Minimálne stavebné úpravy. Komfortne využitý priestor.
Byt na Kolibe
Autori: Ing. arch. Peter Kožuško, Romana KlimekováSpolupráca: Ing. arch. Viktória KyjovskáPodlažná plocha: 105 m² + 80 m² terasaNávrh: 2015 - 2016Realizácia: 2016 - 2016Adresa: radová zástavba, Koliba , Bratislava, SlovenskoPublikované: 5. jún 2017

Zaujímavú prestavbu predstavuje Peter Kožuško z ateliéru pantograph:

Dostali sme úlohu... „prosím spravte mi z dvojizbáku trojizbák - pre istotu :)“

Ešte že byt na Kolibe disponoval veľkorysým priestorom obývačky a kuchyne. Riešenie sa rysovalo už na prvý pohľad. Logicky sme sa v tomto priestore snažili vytvoriť tri samostatné izby. Táto idea bola samozrejme podmienená požiadavkou investora - mať okrem spálne ďalšiu plnohodnotnú miestnosť, ktorú by dočasne mohol využívať ako pracovňu, neskôr ako detskú izbu.

Zároveň bolo potrebné vyriešiť spôsob, akým majiteľ bytu získa maximum úložného priestoru. Tieto predstavy sa stali výzvou, ktorú bolo potrebné pretaviť do nového interiéru... rozdeliť miestnosť tak, aby sa neubralo priestorovým kvalitám bytu a zároveň šikovne vyriešiť odkladanie drobností, ktoré majiteľ nechce mať na očiach.

Rozdelili sme preto priestor kompaktnou vstavanou skriňou, ktorá ponúka odkladací priestor zo strany obývačky ako aj zo strany pracovne. Do tejto pomyselnej priečky sú nenápadne zakomponované aj prechodové dvere do pracovne, takže celá skriňa vytvára pocit kompaktnej nábytkovej steny.

Pre konštrukciu a opláštenie skriňopriečky sme zvolili drevo. Výber správnej farebnosti a štruktúry dreva sa odvíjal od kľúčových materiálov, ktoré jasne definujú charakter priestoru a spolu vytvárajú jeho identitu - prírodná drevená podlaha a betónový strop sa stali nosnými plochami interiéru. V celom byte sa prelína drevo vo svojej prirodzenej podobe. Šedá farba vo forme ošúchaného betónu, dymová skriňopriečka, čierne úchytky, doplnky, dvere a svietidlá hrajú jednu muziku s čiernym matným podhľadom.

Idea materiálovej a farebnej kompaktnosti vynikla najmä vďaka minimalistickému riešeniu nábytku v interiéri. Všetky „tradičné“ prvky ako TV stena, skrine, obuvníky či knižnica sa zredukovali do jedinej úložnej skrine, ktorá prakticky a dômyselne zakryje všetko. Samozrejme to vyplýva aj z prirodzenej potreby majiteľov neobklopovať sa zbytočnosťami, ale staviť na pár kvalitných akcentov, ktoré spolu s vhodne vybratými doplnkami vytvoria harmóniu priestoru. Dôkazom je nielen voľba mobiliáru ale aj na mieru vyrábané umývadlové konzoly, ktoré spolu s čiernymi batériami krásne kontrastujú s bielym plochami a sanitou v kúpeľni.

Celkovú atmosféru bytu podčiarkuje osvetlenie. Kombináciou priameho a nepriameho teplého svetla sa nám podarilo podporiť príjemnú atmosféru domova, ktorú si majitelia vysnili.

Foto: Robo Hubač
Pôdorys
PôdorysAutor: pantograph
Foto: Robo Hubač
Foto: Robo Hubač
Foto: Robo Hubač
Foto: Robo Hubač
Foto: Robo Hubač
Stavebné úpravy bytu
Stavebné úpravy bytuAutor: pantograph

Ateliér

Poloha diela

Ing. arch. Peter Kožuško
Romana Klimeková
Ing. arch. Viktória Kyjovská
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím