Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
31. december 2020
0
1063

PF 2021 a krátka rekapitulácia roku 2020

Ďakujeme všetkým návštevníkom, prispievateľom i podporovateľom, za spoluprácu v uplynulom roku a veríme, že v budúcom roku spoločnými silami dokážeme vykonať ešte viac.
PF 2021 a krátka rekapitulácia roku 2020

Ďakujeme všetkým, vďaka ktorým sme mohli aj v uplynulom, neľahkom roku, objektívne a rozsiahlo informovať o architektonickom dianí na Slovensku!

Všetkým, ktorí architektúru podporujú akýmkoľvek spôsobom. Či teoreticky, alebo prakticky. Či v procese prípravných fáz, pri navrhovaní a projektovaní, alebo počas realizácie diel. Jednoducho všetkým, ktorým pojmy architektúra, dizajn, umenie a kvalita prostredia v ktorom žijeme niečo hovoria. Špeciálne ďakujeme partnerom, bez podpory ktorých by takýto projekt nemohol dlhodobo fungovať.

Uplynulý rok bol v mnohom zaujímavý. V mnohom špecifický. Najmä v zmenených podmienkach, v ktorých "vďaka" covidovej pandémii fungovala (a stále funguje) celá spoločnosť. Všetci sme museli reagovať na novú situáciu. Obmedzili sa priame osobné kontakty a zvýšil sa podiel “zdieľanej” elektronickej komunikácie.

Napriek tomu architektúra na Slovensku nestagnuje. Dôkazom sú aj výstupy prezentované na našich stránkach. Poctivo a priebežne mapujeme (nielen) slovenské architektonické dianie. Zverejnený obsah je určite zaujímavý. Približuje výber toho najlepšieho z našej architektonickej scény.

V roku 2020 sme na stránkach ARCHINFO priniesli viac ako 1 017 vlastných redakčných článkov.

Prezentovali sme výber najzaujímavejších architektonických diel a zverejnili galériu 211 diel a projektov.

Publikovali sme ďalších 214 článkov na rôzne špecifické témy.
Čitateľov sme oboznámili s 512 podujatiami a súťažami.
Podrobne sme informovali o priebehu a výsledkoch architektonických súťaží na Slovensku. Pridali sme aj výber z významných súťaží zo širšieho okolia - spolu sme informovali o 34 ukončených súťažiach

Podieľali sme sa na organizovaní Ceny Dušana Jurkoviča

Prispeli sme aj organizačným podielom k Cene profesora Jozefa Lacka.

Nominovali sme tiež najlepšiu slovenskú architektúru v rámci Ceny Európskej únie za súčasnú architektúru - Mies van der Rohe Award.

Stáli sme aj pri vzniku iniciatívy ARCHDATA, ktorej cieľom je mapovať reálny obraz o stave architektonickej profesie na Slovensku.

Ak Vám niečo chýba (alebo máte námety na uverejnenie) ozvite sa, radi to v rámci svojich možností a síl doplníme a napravíme. 

Progres sa nám môže podariť iba spoločnými silami, ak budeme spolupracovať a informovať o veciach, ktoré si zaslúžia širokú propagáciu

To čo robíme, robíme s láskou, najlepšie ako vieme a stíhame. Veríme, že v úzkej spolupráci s Vami budeme všetko robiť stále lepšie. 

Teší nás, že každý rok naša čítanosť pravidelne stúpa. Jedineční návštevníci sa už počítajú na státisíce a zhliadnutia stránky na milióny :-) Aj keď vieme, že pri takom špecializovanom obsahu a serióznom zameraní média kvantita nič neznamená. Práve naopak. Dôležité je byť v prvom rade dôveryhodným médiom. Seriózne informovať aj profesionálov, aj tých ľudí, ktorí už vedia (alebo tušia) že kvalita v architektúre a umení je obsiahnutá skôr vo vnútorných komplexných atribútoch, ako iba v prvoplánovej vonkajšej forme. 

Chceme tiež, aby architektúra a práca kreatívnych ľudí na Slovensku mala spoločenskú vážnosť, ktorú si v každej kultúrnej krajine zaslúži. Musíme ju preto spoločnými silami čo najširšie propagovať. O dôležitosti, zaujímavosti, užitočnosti (architektúry, dizajnu, umenia…) treba presviedčať dobrými príkladmi a zaujímavými príspevkami nielen odbornú verejnosť, ale aj zvyšných päť a pol milióna "nearchitektov" na Slovensku - lebo tí budú v prevažnej miere našimi budúcimi investormi.

Sme presvedčení, že sa nám to spoločnými silami podarí.

Prajeme všetkým mnoho úspechov v osobnom i profesionálnom živote. Veľa zdravia, šťastia a tvorivých síl v celom budúcom roku 2021!

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím