Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
20. máj 2021
5
6601

Byt pri Štrkovci

Rekonštrukcia bytu mladej rodiny v bratislavskom Ružinove.
Byt pri Štrkovci
Autori: Lenka Némethová, Michaela PivoňkováPodlažná plocha: 79m2Návrh: 2020 - 2020Realizácia: 2020 - 2021Adresa: Bratislava, SlovenskoPublikované: 21. máj 2021

Realizácia mladých architektiek. Svieža energia, primerané a účelné riešenia. Stavebné úpravy úplne otvorili preplávajúcu dispozíciu v dvoch osiach. Posilnili prepojenie a kontinuitu priestoru, presvetlili interiér. Hrubý stavebný základ kontrastuje s precíznymi vloženými prvkami. 

Realizáciu bližšie predstavia autorky:

Tmavý 3,5-izbový byt na zvýšenom prízemí obytného domu zo 60. rokov prešiel dnes už štandardným čistením „komôrkovej dispozície“ na konštrukčné prvky, čo umožnilo predefinovať rozvrhutie miestností na väčšie funkčné celky podľa intenzity využitia. Prepojenie obývačky s kuchyňou a jedálňou s detskou izbou rozšírilo dennú obytnú zónu mladej rodiny pre spoločný čas v interiéri.

Foto: Lenka Némethová
Foto: Lenka Némethová
Foto: Lenka Némethová
Foto: Lenka Némethová
Foto: Lenka Némethová
Foto: Lenka Némethová

Zámerom bolo otvoriť krížové priehľady pozdĺž celého bytu a lepšie využiť potenciál preplávajúceho bytu s oknami v úrovni priliehajúcej zelene. Vstup tak získal pohľad von a naprieč bytom, vedený odhalenou konštrukciou. Aj v prípade zavretých dverí do spálne ho osvetľuje nadsvetlík, so sklom od maliarky Žofie Dubovej.

Axonometria
Axonometria

Denné svetlo sa bez narušenia intimity dostáva z kuchynského okna aj do kúpeľne cez priesvitný sklobetón. Svetlé prírodné tóny osviežené zemito oranžovou terakotovou dopĺňajú uvoľnenú atmosféru domácich a západov slnka nad žijúcim jazerom.

Foto: Lenka Némethová
Foto: Lenka Némethová
Foto: Lenka Némethová
Foto: Lenka Némethová
Foto: Lenka Némethová
Foto: Lenka Némethová
Foto: Lenka Némethová
Foto: Lenka Némethová
Foto: Lenka Némethová
Pôdorys - pôvodný stav
Pôdorys - pôvodný stav
Pôdorys - nový stav
Pôdorys - nový stav

Poloha diela

Lenka Némethová
Michaela Pivoňková
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím