Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE

Valašské Příkazy 55 55
Valašské Příkazy

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

Pergo

Třebětice 102
Holešov

Cortizo Slovakia,

Železničný rad 29
Nová Baňa

REYNAERS ALUMINIUM s.r.o.

Office: TWINCITY C HubHub, Mlynské Nivy 16
Bratislava

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
24. máj 2021
0
2004

Showroom MTBIKER, Bratislava

Minimalistický priestor pre cyklistický sortiment na prízemí objektu Pradiareň 1900.
Showroom MTBIKER, Bratislava
Autori: Ing.arch. Ľudovít Vitko, Ing. arch. Silvia VitkováInvestor: MTBIKER s.r.o.Podlažná plocha: 287 m2Návrh: 2020 - 2020Realizácia: 2020 - 2021Adresa: Svätoplukova 2, Bratislava, SlovenskoPublikované: 26. máj 2021

Najväčší slovenský cyklistický portál a e-shop otvoril pre bratislavských zákazníkov showroom a výdajné miesto v priestoroch Pradiarne 1900, na Svätoplukovej ulici v Bratislave. MTBIKER sa stal jedným z prvých nájomcov v zrekonštruovaných priestoroch národnej kultúrnej pamiatky. Rekonštrukciu Pradiarne v areáli bývalej Cvernovky (ktorá prebiehala podľa návrhu ateliéru BOUDA MASÁR architekti, koncept interiéru spoločných priestorov spracovali CHKAA) sme nedávno predstavili v samostatnom článku. Dnes sa pozrieme na interiér z dielne VAUarchitects, ktorý je súčasťou otvoreného halového priestoru na prízemí, prístupného priamo zo Svätoplukovej ulice a hlavného lobby Pradiarne.

Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects

Medzi kľúčové prvky návrhu spoločných priestorov, ktorý spracoval ateliér CHYBIK+KRISTOF ASSOCIATED ARCHITECTS, patrí opätovné otvorenie pôvodnej halovej dispozície s nevšedným systémom liatinových stĺpov. Architekti Ľudovít Vitko a Silvia Vitková sa pri návrhu interiéru pre novú prevádzku zamerali na primeranosť výrazových prvkov, ktoré nechávajú vyniknúť kontext priestoru industriálnej pamiatky a precízny výber produktov predajcu.

Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects

Interiér bratislavského flagship store je zameraný na prezentáciu užšieho, výberového sortimentu. Návštevník dostáva dostatok priestoru a voľnosti pre vnímanie vybraných produktov, inpširáciu a v prípade potreby priamu konzultáciu so servisnými technikmi. Showroom a servis na prízemí dopĺňa vďaka vysokému stropu mezanín, určený prednostne pre zamestnancov predajne.

Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects
Autor: VAUarchitects
Autor: VAUarchitects

Celistvé vnímanie halového priestoru umocňujú priehľadné a priesvitné deliace konštrukcie, umiestnené len v prevádzkovo nutných miestach. Subtílne rámy zasklenia odkazujú na členenie pôvodných výplní fasády.

Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects
Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects

Monochromatická paleta nových materiálov necháva vyniknúť kontext obnoveného priestoru a sústreďuje pozornosť na prezentované produkty. Svetlosivá konštrukcia mezanínu a nadväzujúce nábytkové prvky zodpovedajú farebnosti soklovej časti obnovených liatinových stĺpov.

Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects
Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects
Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects

Funkčnú náplň na mezaníne tvorí oddychová zóna pre zamestnancov, priestor pre hot desks a miestnosť pre bike fitting. Čiastočné súkromie medzi jednotlivými zónami zabezpečuje dekoračné štruktúrované sklo.

Servisná zóna je riešená s ohľadom na maximálnu funkčnosť. Drevené pracovné pulty umožňujú pravidelné brúsenie a olejovanie, dierovaný plech na stenách vytvára priestor pre organizáciu a vešanie náradia. Perforovaná je tiež zadná stena deliacej police, medzi servisom a predajným pultom, ktorá umožňuje čiastkový priehľad na prácu servisných technikov.

Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects

Motív ozubenia prevodníka z loga firmy preniesli architekti do členenia predajného pultu z rezaných kovových rúr. Realizáciu zabezpečila spoločnosť Ahrend s.r.o.

Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects
Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects

Prezentačná stena s bicyklami a modulárne stojany v priestore sú pre maximálne vyniknutie produktov biele. Priestor medzi servisom a predajňou dotvárajú zrkadlové skúšobné kabínky s logom viditeľným z ulice.

Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects
Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects
Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects
Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects
Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects
Foto: Silvia Vitková / VAUarchitects
Orintačná mapka
Orintačná mapkaAutor: MTBIKER

Podklady: VAUarchitects
Použité riešenia: nábytok a zariadenie Ahrend s.r.o.

Poloha diela

Ing.arch. Ľudovít Vitko
Ing. arch. Silvia Vitková
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím