Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE

Valašské Příkazy 55 55
Valašské Příkazy

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

Pergo

Třebětice 102
Holešov

Cortizo Slovakia,

Železničný rad 29
Nová Baňa

REYNAERS ALUMINIUM s.r.o.

Office: TWINCITY C HubHub, Mlynské Nivy 16
Bratislava

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
7. júl 2020
5
1847

Rekonštrukcia interiéru telocvične MTF STU, Trnava

Vynovené športovisko v kampuse trnavskej Materiálovotechnologickej fakulty.
Rekonštrukcia interiéru telocvične MTF STU, Trnava
Autori: Ing. arch. Michal Czafík, PhD., doc. Ing. arch. Branislav Puškár, PhD, doc.Ing. arch. Edita Vráblová, ,PhD.Investor: STU v Bratislave, Materiálovotechnologická fakulta v TrnaveZastavaná plocha: 552 m2Podlažná plocha: 515 m2Obostavaný objem: 4 173 m3Návrh: 2018 - 2018Realizácia: 2019 - 2019Adresa: Ulica Jána Bottu 2781/25, Trnava, SlovenskoPublikované: 12. júl 2020

Dielo, ktoré využíva vo veľkej miere pôvodný stavebný fundus. Utilitárna estetika štandardných päťdesiatročných konštrukcií sa dočkala nového estetického i funkčného “faceliftu”. Zjednocujúci biely náter, transparentné výplne otvorov, bezbariérový prístup, alebo kvalitné športové povrchy a obklady výrazne pozdvihli kvalitu vnútorného prostredia multifunkčného športoviska. Pôvodné priehradové nosníky a stropné panely pripomínajú obdobie vzniku objektu. 

Foto: Tomáš Manina

Cieľom architektonickej intervencie bolo vytvoriť športovisko, ktoré nadviaže na pôvodného genia loci priestoru zo začiatku 70. rokov.

Biele oceľové väzníky sa opticky strácajú na pozadí. Osobitá materialita odpruženého obkladu stien a kvalitnej drevenej palubovky vytvára príjemný kontrast medzi novým a starým. Presklené steny a výplne otvorov, ktoré predstavujú optické vymedzenie športovísk, dopĺňa grafika odvodená z konceptu loga fakulty. 

Pôdorys
Pôdorys
Rezopohľad
Rezopohľad
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina

Podklad: Edita Vráblová / EDITED 
Foto: Tomáš Manina

Poloha diela

Ing. arch. Michal Czafík, PhD.
doc. Ing. arch. Branislav Puškár, PhD
doc.Ing. arch. Edita Vráblová, ,PhD.

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím