Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
29. máj 2018
0
2222

Rodinný dom, Ivanovice (ČR)

Komfortné bývanie v okrajovej časti Brna.
Rodinný dom, Ivanovice (ČR)
Autori: Ing. arch. Petr SkrušnýNávrh: 2016 - 2016Realizácia: 2017 - 2017Adresa: Ivanovice, Česká republikaPublikované: 9. jún 2018

Dom v brnianskej časti Ivanovice využíva danosti obdĺžnikovej parcely orientovanej v smere severozápad - juhovýchod. Pozdĺžne usporiadaná obytná časť prízemného domu plynulo prechádza do prestrešenia pobytovej terasy. Lineárne usoriadanie priestorov sa premieta do dvojtraktovej dispozície domu. Architektonickú kompozíciu zdôrazňuje čistý špárorez veľkoformátového keramického obkladu použitého na fasáde. 

„Pro pocit bezpečí a intimity jsem část budovy, respektive střechu předsadil před líc domu, tím vznikl zastřešený prostor, který v letních měsících zvětšuje pobytovou plochu interiéru o další atraktivní prostor, který je však díky masivním nosným pilířům a vhodně zvolenou výsadbou zeleně krytý před zraky potencionálních pozorovatelů.“ vysvetľuje koncept architekt Petr Skrušný.

Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil
Situácia
Situácia
Pôdorys 1. NP
Pôdorys 1. NP
Pôdorys 1. PP
Pôdorys 1. PP
Pozdĺžny rez
Pozdĺžny rez
Priečny rez
Priečny rez
Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil

Architekti zvolili v interiéri kombináciu hladkých bielych stien s lakovanými plochami dverí a vstavaného nábytku. Technické zariadenie a spotrebiče sú zabudované do “nábytkových stien” a sú v interiéri takmer neviditeľné. Všetko je zalícované so sádrovými omietkami, dokonca aj obvodové drevené lišty. Monochromatický interiér “oživuje” masívna dubová podlaha. Jednoduché materiálové riešenie dopĺňa veľkoformátová grafika a nábytkové solitéry.

Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil

Na pracovnej doske v kuchyni, jedálenskom stole a konferenčnom stolíku sú použité subtílne betónové dosky tmavosivej farby. Zaujímavý je spôsob osvetlenia pracovnej dosky. Veľkoformátový LED svetelný panel zabezpečuje rovnomerné difúzne svetlo potrebné pri práci v kuchyni. K čistote architektonického riešenia prispievajú dvierka posuvných stien, ktoré je vďaka špeciálnym kovaniam možné zasunúť do roviny obkladu.Atypickým riešením je tiež kyvná deliaca stena medzi obytným priestorom a chodbou ku spálni. Kyvný mechanizmus je zabudovaný do podlahy a stropu, nevystupuje do priestoru.

Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil

Poloha diela

Ing. arch. Petr Skrušný

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím