Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

2N® Indoor Compact

2N® Indoor Compact je vnútorná odpovedacia...

2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (výrobca)
2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
15. jún 2015
0
3805

Rodinný dom Rusovce

Jednoduchý biele línie v kombinácii s betónom, sklom a drevom sú presvedčivou architektonickou výpoveďou. A zároveň príjemným miestom na bývanie.
Rodinný dom Rusovce
Autori: Ing.arch. Maroš Fečík, Miriam FečíkováPlocha pozemku: 1 583 m2Zastavaná plocha: 364 m2Podlažná plocha: 323 m2Obostavaný objem: 1 582 m3Návrh: 2011 - 2011Realizácia: 2012 - 2014Adresa: Bratislava Rusovce, SlovenskoPublikované: 15. jún 2015

Výrazné línie, jednoduché plochy a objemy, čitateľný koncept, logická dispozícia... umožňujú, aby sme mnoho nepísali, ale skôr si nechali priestor na vizuálne vnímanie tejto peknej stavby.

Pôdorys prízemia
Pôdorys prízemia
Pôdorys poschodia
Pôdorys poschodia

Dom je navrhnutý pre štvorčlennú rodinu (dvaja rodičia a dve deti). Má štyri spálne (rodičovská, dve detské a hosťovská), tri kúpelne, garáž pre dve autá, dostatok vnútorných i vonkajších skladových priestorov... Kuchyňa, jedáleň a obývačka sú v nadväzujúcej "štíhlej" časti pôdorysu v tvare písmena "L".

Hmotová skladba objektu je zrejmá z nasledujúcej axonometrie, ktorá názorne prezentuje celú figúru objektu. Vnútorné výškové členenie približuje rezoperspektívny pohľad.

Axonometrický pohľad na objemy a hmoty
Axonometrický pohľad na objemy a hmoty
Rezoperspekrivny pohľad
Rezoperspekrivny pohľad

Hlavný obytný priestor je riešený čisto, funkčne, elementárne. Nie je však sterilný, odcudzený. Naopak poctivé priznanie použitých materiálov, od high-tech lesklých povrchov kuchynskej linky, cez masívne drevo podlahy až po surový pohľadový betón stropov a časti stien, spolu s doplnkami a zariadením tvoria veľmi príjemnú zmes a kombináciu, ktorá je zaujímavá a ľudská.

Optické prepojenie interiéru s vonkajšími plochami pozemku je výborné. Vieme bezprostredne vnímať denné cykly, atmosféru, počasie, necítime sa izolovaní, zavrení, odrezaní od sveta.

Svetlo do interiéru vchádza aj zvrchu a takto ešte viac presvetľuje a odľahčuje priestor.

Precízne navrhnutá kuchyňa je laboratóriom pre prípravu pokrmov. Hladké hygienické povrchy sa ľahko udržujú. Koncept "technologickej steny" kde sú ukryté všetky zásoby a zariadenia, ktoré práve nepotrebujem k aktuálnej činnosti, mimoriadne pomáha k organizáci a "poriadku na pracovisku".

Z poschodia je nádhrný výhľad na dvor s bazénom a exteriérovým prístreškom.

Táto vonkajšia oddychová časť, priamo naväzujúca na hlavný obytný priestor je riešená čisto, veľkoryso a s vkusom.

Pri návrhu nočnej časti, hygieny i komunikačných priestorov vnútri dispozície architekti nezostali nič dlžní svojej povesti.

Poteší i pohľad na riešenie detailov. Napríklad integrácie dverí do plochy deliacich konštrukcií ohraničujúcich a vymedzujúcich jednotlivé priestory. Vznikajú presvedčivé riešenia plôch, ktoré sa dynamicky otvárajú, alebo zatvárajú podľa potreby. Práve takéto "jednoduché" riešenia nie sú jednoduché a vyžadujú zmysel pre detail i náročnú prípravu s dlhodobým výhľadom dopredu...

Autormi projektu sú Maroš Fečík a Miriam Fečíková Plusminusarchitekti.

Poloha diela

Ing.arch. Maroš Fečík
Miriam Fečíková

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím