Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Hörmann

Brány a dvere

Diaľničná cesta 5186/2B
Senec

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

Slovenský plynárenský priemysel

férový dodávateľ ene

Mlynské nivy 44/a
Bratislava 26

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

POSUVNÉ DVERE HI-FINITY

Ultra tenký design posuvných dverí HI-FINITY...

Reynaers systems spol. s r.o. (výrobca)
Reynaers systems spol. s r.o. (distribútor)

Hore
Vložené
29. Máj 2018
0
989
Rodinný dom, Ivanovice (ČR)

Rodinný dom, Ivanovice (ČR)

AutoriIng. arch. Petr Skrušný
Návrh2016 - 2016
Realizácia2017 - 2017
AdresaIvanovice,
Česká republika
Komfortné bývanie v okrajovej časti Brna.

Dom v brnianskej časti Ivanovice využíva danosti obdĺžnikovej parcely orientovanej v smere severozápad - juhovýchod. Pozdĺžne usporiadaná obytná časť prízemného domu plynulo prechádza do prestrešenia pobytovej terasy. Lineárne usoriadanie priestorov sa premieta do dvojtraktovej dispozície domu. Architektonickú kompozíciu zdôrazňuje čistý špárorez veľkoformátového keramického obkladu použitého na fasáde. 

„Pro pocit bezpečí a intimity jsem část budovy, respektive střechu předsadil před líc domu, tím vznikl zastřešený prostor, který v letních měsících zvětšuje pobytovou plochu interiéru o další atraktivní prostor, který je však díky masivním nosným pilířům a vhodně zvolenou výsadbou zeleně krytý před zraky potencionálních pozorovatelů.“ vysvetľuje koncept architekt Petr Skrušný.

Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil
Situácia
Situácia
Pôdorys 1. NP
Pôdorys 1. NP
Pôdorys 1. PP
Pôdorys 1. PP
Pozdĺžny rez
Pozdĺžny rez
Priečny rez
Priečny rez
Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil

Architekti zvolili v interiéri kombináciu hladkých bielych stien s lakovanými plochami dverí a vstavaného nábytku. Technické zariadenie a spotrebiče sú zabudované do “nábytkových stien” a sú v interiéri takmer neviditeľné. Všetko je zalícované so sádrovými omietkami, dokonca aj obvodové drevené lišty. Monochromatický interiér “oživuje” masívna dubová podlaha. Jednoduché materiálové riešenie dopĺňa veľkoformátová grafika a nábytkové solitéry.

Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil

Na pracovnej doske v kuchyni, jedálenskom stole a konferenčnom stolíku sú použité subtílne betónové dosky tmavosivej farby. Zaujímavý je spôsob osvetlenia pracovnej dosky. Veľkoformátový LED svetelný panel zabezpečuje rovnomerné difúzne svetlo potrebné pri práci v kuchyni. K čistote architektonického riešenia prispievajú dvierka posuvných stien, ktoré je vďaka špeciálnym kovaniam možné zasunúť do roviny obkladu.Atypickým riešením je tiež kyvná deliaca stena medzi obytným priestorom a chodbou ku spálni. Kyvný mechanizmus je zabudovaný do podlahy a stropu, nevystupuje do priestoru.

Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil
Foto: Filip Kůřil

Poloha diela

Ing. arch. Petr Skrušný

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím