Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
3. november 2017
0
9059

Rodinný dom CLT 10 Čunovo

CLT drevodom s vnútorným átriom.
Rodinný dom CLT 10 Čunovo
Autori: Ing. arch. Juraj Molnár, Ing. arch. Ľubomír Peráček st., Ing. arch. Ľubomír Peráček ml.Plocha pozemku: 595 m2 Zastavaná plocha: 154m2 Podlažná plocha: 166m2 Návrh: 2015 - 2016Realizácia: 2016 - 2017Adresa: Čunovo, SlovenskoPublikované: 3. november 2017

Prízemný trojizbový rodinný dom. Átrium je výtvarnou dominantou interiéru. Šikmá strecha prevyšuje hmotu obytnej haly a ústi do veľkorysého nadsvetlíka poskytujúceho príjemné difúzne osvetlenie počas dňa. Rozsiahla krytá terasa lemuje celú dennú časť domu. Posuvné paravany poskytujú variabilitu tienenia a súkromia na terase.

Solitérny rodinný dom je osadený v súlade s danosťami parcely. Rešpektuje okolie i charakter existújucej okolitej zástavby na okraji novej obytnej zóny. Architektonické riešenie vychádza z tvaru a orientácie parcely s dôrazom pre vytvorenie dostatočného súkromia vnútorných priestorov. 

Foto: Ľubomír Peráček, ml.
Foto: Ľubomír Peráček, ml.
Foto: Ľubomír Peráček, ml.

Dispozíciu tvorí jednopriestorová denná časť obytnej haly s prevýšeným stropom a nočná časť s dvomi spálňami so samostatnými šatníkmi a spoločnou kúpelňou. Prevýšená obytná hala je objemovým akcentom domu. Pôdorysné ťažisko domu je obohatené átriom, ktoré presvetľuje obe spálne a tvorí kulisu pre stolovanie. Prevádzkovo je dom rozdelený na tri časti. Obslužnú časť domu tvorí dvojgaráž a technické zázemie prístupné zo vstupného zádveria. Denná časť je tvorená obývacou izbou a jedálňou so zvýšenou svetlou výškou, na ktorú nadväzuje kuchyňa. Nočná časť je umiestnená v severnom trakte domu. Terasa je doplnená o posuvné paravany, ktoré zabezpečujú mobilné tienenie ako aj variabilitu súkromia. Denná časť je prepojená prekrytím terasy pozdľž južnej a západnej fasády. 

Pôdorys 1. NP
Pôdorys 1. NPAutor: ateliér MOLNÁR-PERÁČEK
Rez
RezAutor: ateliér MOLNÁR-PERÁČEK

Hmotovo-priestorové riešenie stavby je výrazne ovplyvnené orientáciou pozemku. Vplyv je zrejmý na dispozičnom riešení a orientácii presklených stien. Zvolené materiály fasád vhodne dopĺňajú zvolený CLT konštrukčný systém. Prekrytie terasy má zároveň tieniacu funkciu. Interiér domu je výtvarne obohatený o priznaný drevený masívny strop, ako aj o niektoré CLT steny v naturálnej podobe v interiéri.

Foto: Ľubomír Peráček, ml.
Foto: Ľubomír Peráček, ml.
Foto: Ľubomír Peráček, ml.
Foto: Ľubomír Peráček, ml.
Foto: Ľubomír Peráček, ml.
Foto: Ľubomír Peráček, ml.
Foto: Ľubomír Peráček, ml.
Foto: Ľubomír Peráček, ml.

Realizátor CLT stavby: Budmero s.r.o

Autori: atelier MOLNÁR-PERÁČEK

Poloha diela

Ing. arch. Juraj Molnár
Ing. arch. Ľubomír Peráček st.
Ing. arch. Ľubomír Peráček ml.

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím