Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
15. február 2024
23
2729

Byt T25, Bratislava

Otvorenie preplávajúcej dispozície. Viac svetla a priestoru pre spoločné chvíle.
Byt T25, Bratislava
Autori: Ing. arch. Katarína Príkopská, Ing. arch. Ivan Príkopský, Ing. arch. Tomáš SzőkeNávrh: 2023 - 2023Realizácia: 2023 - 2023Adresa: Bratislava, SlovenskoPublikované: 19. február 2024

Aktuálna realizácia bratislavského ateliéru TOITO architekti. Nosnou témou rekonštrukcie sú premyslené stavebné úpravy, odhalenie povrchov pôvodných konštrukcií a realizácia nových na mieru navrhnutých stolárskych prvkov. Podobne, ako v prípade predchádzajúcich diel, vytvorili architekti bývanie šité presne na mieru.

Viac prezradia autori:

Rekonštrukcia trojizbového bytu pre potreby štvorčlennej rodiny. Potreba troch spální a vytvorenie veľkej preplávajúcej dennej časti ako priestorovej kvality bytu, boli základom zadania. Samozrejmosťou je veľa úložného priestoru pre potreby rodiny, izby a hygiena sú naopak minimalizované.

Železobetónový skelet bytového domu umožnil odstrániť všetko zbytočné. Dispozícii dominuje spoločenská denná časť bytu. Oddeľuje izby detí a rodičov, zároveň vytvára členitý preplávajúci otvorený priestor pre spoločné aktivity rodiny. Prepája kuchyňu a jedáleň s obývacou izbou tak, aby jednotlivé priestory mali vlastné útulné zákutia.

Jadro vzdušného minimalistického bytu tvorí svetlé drevo - biodoska. Sivé marmoleum na podlahe zjednocuje celý interiér. Konštrukcia železobetónového skeletu domu dostala biely náter. Jej odhadlenie je dôležitým prvkom vizuálneho vnímania celého priestoru. Kontrastná nerezová kuchyňa prirodzene zrkadlí denné svetlo a vnáša ho do bytu. 

Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Foto: Matej Hakár
Pôdorysy - východiskový vs. nový stav
Pôdorysy - východiskový vs. nový stavAutor: TOITO architekti
Pôdorys - nový stav
Pôdorys - nový stavAutor: TOITO architekti
Axonometria - nový stav
Axonometria - nový stav

Východiskový stav a proces rekonštrukcie:

Poloha diela

Ing. arch. Katarína Príkopská
Ing. arch. Ivan Príkopský
Ing. arch. Tomáš Szőke
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím