Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
10. november 2016
0
738

Nájomný byt Kačerov II v Prahe

Rekonštrukcia malometrážneho bytu z medzivojnového obdobia v pražskej štvrti Kačerov. Zmeny v dispozícii prispeli k lepšiemu využitiu neveľkého priestoru.
Nájomný byt Kačerov II v Prahe
Autori: Mga. Pavel Nový, Mga. Vít SvobodaSpolupráca: Barbara ZedkováInvestor: súkromná osobaPodlažná plocha: 52 m²Realizácia: 2016 - 2016Adresa: Kačerov , Praha 4, Česká republikaPublikované: 12. november 2016

Požiadavkou investora bolo vytvorenie moderného a komfortného miesta pre krátkodobé prenájmy. V byte bolo veľké množstvo zachovalých pôvodných prvkov, ako napríklad terrazzová podlaha vo vstupnej hale alebo originálne drevené dvere.

foto: Peter Fabo

Pred rekonštrukciou byt príliš útulne nepôsobil. Vstupnej hale chýbalo denné svetlo. Tento pomerne veľký priestor nemal ďalšie využitie. Kúpeľňa a toaleta, ktoré už nevyhovovali požiadavkám klienta, boli oddelené provizórnou priečkou. Príliš malá kuchynská linka bola umiestnená v obytnom priestore a pôvodná podlaha v spálni bola zakrytá nevkusným linoleom. V návrhu architekti do haly presunuli dostatočne veľkú kuchynskú linku v sivej farbe, ktorá nadväzuje na farebnosť terrazza. Hala je teraz osvetlená prirodzeným svetlom prostredníctvom svetlíka, ktorý ústi do kúpeľne.

Dispozičná schéma  bytu
Dispozičná schéma bytu0,5 Studio

Obývacia izba, do ktorej vstupujeme z haly, v sebe spája jedálenskú časť a relaxačnou zónou. Miestnosť ozvláštňuje stena s obnaženou omietkou. 

foto: Peter Fabo
foto: Peter Fabo

Spálňa s malým balkónom ostala na pôvodnom mieste. Aj v tejto miestnosti bola odhalená pôvodná drevená podlaha.

foto: Peter Fabo

Byt dostal súčasný výraz aj vďaka obkladu, ktorý architekti použili okolo kuchynskej linky a v kúpeľni.

foto: Peter Fabo
foto: Peter Fabo
foto: Peter Fabo
foto: Peter Fabo

Autori zhodnotili pôvodné prvky bytu a ich zásahy sú neinvazívne, zariadenie je minimálne.

foto: Peter Fabo
foto: Peter Fabo
foto: Peter Fabo
foto: Peter Fabo

Podklady: 0,5 Studio

Poloha diela

Mga. Pavel Nový
Mga. Vít Svoboda
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím