Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Hörmann

Brány a dvere

Diaľničná cesta 5186/2B
Senec

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

Slovenský plynárenský priemysel a.s.

Dodávateľ energií

Mlynské nivy 44/a
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

Hore
Vložené
27. Apr 2016
0
1140
Rekonštrukcia administratívnej časti firmy Pyronova v Rumunsku

Rekonštrukcia administratívnej časti firmy Pyronova v Rumunsku

AutoriIng. arch. Peter Šercel
Ing. arch. Andrej Švec
InvestorPyronova Is Romania Srl
Návrh2015 - 2015
Realizácia2015 - 2015
AdresaBudai Deleanu 11,
Cluj Napoca,
Rumunsko
Slovenskí architekti obstáli na Balkáne so cťou. Aj prozaické zadanie môže byť výzvou, kde architekt môže ukázať čo vie.

Koncepcia návrhu architektúry vnútorného priestoru  je determinovaná prácou so svetlom v interiéri. Zrekonštruovaná administratívna časť je v existujúcej hale, ktorá je čiastočne zapustená do terénu, čo vytvára zvýšené nároky na presvetlenie vstupnej časť a kancelárskych priestorov.

Foto: Tomáš Manina

Centrálnym priestorom je vstupná hala s recepciou, ktorá predstavuje hlavnú dynamickú líniu určujúcu kvalitu priestoru. Vzdušnosť priestoru je podporená svetlou podlahou a vizuálnym prepojením s kanceláriami a zasadačkou.  Na vstupnú halu sú napojené ďaľšie časti interiéru, ktoré sú znázornené jednotlivými hmotami. Hmoty uložené v priesotore ako nosné prvky dizajnu svojím usporiadaním vytvárajú príjemné miesto pre každodennú prácu. Jednoduchá orientácia, ľudská mierka, svetlo a gradácia použitých materiálov zvýrazňuje firemnú hierarchiu.

Foto: Tomáš Manina

Priestory kancelárií a zasadačky sú vizuálne prepojené s recepciou. 

Foto: Tomáš Manina

Medzi kanceláriami na celodennú prácu a vstupnou halou vzniklo napätie medzi súkromným a poloverejným priestorom. Tento aspekt je potlačený zníženou svetlou výškou oddelujúceho presklenia. Tento prvok vytvoril dostatočné presvetlenie vstupnej haly a jasné vymedzenie hraníc jednotlivých dispozičných celkov.

Foto: Tomáš Manina

Vizuálne prepojenie recepcie s kanceláriami a zasadacou miestnosťou jej dodáva vzdušnosť, ktorá je podporená svetlou podlahou. Zároveň otvorenosť jednotlivých priestorov jasne determinuje ich mieru verejnosti. 

Foto: Tomáš Manina

Kým kancelárie a zasadačky sú vizuálne prepojené s recepciou a otvorené prichádzajúcemu návštevníkovi, zázemie je čiernym hranolom so zníženým stropom označené ako súkromný priestor.

Foto: Tomáš Manina

Kancelária riaditeľa pobočky a zasadacia miestnosť sú obohatené o cementovláknitý obklad.  Jednotlivé dielce sú uložné v priestorovej hre 3D obkladu, kde niektoré dielce vystupujú o celkovú hrúbku materiálu do priestoru, čím tieto priestory dostávajú na význame... Celkovú atmosféru priestorov dotvára materiálová báza podlahy, ktorá podčiarkuje hlavné architektonické motívy.

Foto: Tomáš Manina

Pohľadový betón bol použitý vo vstupných priestoroch ako prienik exteriéru. Betón architekti použili aj v zasadačke, v kuchyni a WC (na zvýraznenie poloverejnej funkcie a prepojenie nadväzujúcich priestorov). 

Foto: Tomáš Manina

Biele PVC je prevládajúcim materiálom vo vstupnej hale a recepcii. Zvyšuje vzdušnosť a otvorenosť priestoru. V kanceláriách sú na podlahách koberce s metalickým vláknom.

Foto: Tomáš Manina

Mobiliár je z veľkej časti realizovaný na mieru, doplnený o dizajnové solitéry.

Foto: Tomáš Manina

Pri rekonštrukcii boli jednotlivé priestory boli medzi sebou hlukovo odizolované. Budova bola dodatočne zateplená do nízkoenergetického štandardu. Technológia vetrania je s pomocou rekuperácie tepla.

Pôdorys pôvodného stavu
Pôdorys pôvodného stavu
Pôdorys po rekonštrukcii
Pôdorys po rekonštrukcii
Rez po rekonštrukcii
Rez po rekonštrukcii
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina

Poloha diela

Ing. arch. Peter Šercel
Ing. arch. Andrej Švec

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím