Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
20. november 2019
3
1400

Bio Nails, Bratislava

Aj ružová môže byť dobrá. Aj jednoduchosť môže byť zaujímavá.
Bio Nails, Bratislava
Autori: Mgr. art. Richard Kilo, Ing. arch. Matej HončInvestor: Bio NailsPodlažná plocha: 42,5 m2Návrh: 2018 - 2018Realizácia: 2018 - 2018Adresa: Pribinova 25, Bratislava, SlovenskoPublikované: 20. november 2019

Po “byte s obytným schodiskom” predstavujeme ďalší zaujímavý priestorový koncept ateliéru KILO/HONČ. Striedme a zároveň klientsky atraktívne dispozičné riešenie prevádzky v štandardnom obchodnom parteri. Priečky v interiéri nahrádza flexibilná “textilná stena”, ktorá diagonálne prebieha otvoreným priestorom. Vymedzuje funkčné zóny, zároveň však nie je pevnou fyzickou ani optickou bariérou.

Nekomplikovaný, a funkčný interiér pôsobí nenútene. Táto jednoduchosť a “ľahkosť” však skrýva viacero náročných detailov.

Realizáciu bližšie predstavia Richard Kilo a Matej Honč:

Základný koncept riešenia priestoru vychádza z potreby rozdeliť prevádzku na viac celkov - foyer, časť pre manikúru, intímnejšiu časť pre pedikúru, pokladňu a skladové priestory so zázemím pre zamestnancov. Máme radi, keď je architektúra, alebo interiér vo všeobecnosti málo zarovnávaný a je nepresný, nie sú jasne vymedzené hranice a začína existovať akási nedokonalosť. Výsledný dojem nie je potom taký sterilný. V našom prípade nechtového salónu Bionails, ktorý sa nachádza v obchodnom parteri Tower 115, sme novú dispozíciu predefinovali jemnou, mäkkou flexibilnou textilnou stenou.

Svojim diagonálnym umiestnením a transparenciou deformuje skutočné pôdorysné rozmery prevádzky, ale zároveň zachováva jej jednotu. Umožňuje transformáciu podľa aktuálnych potrieb. Páči sa nám, že vďaka tejto stene nevieme prečítať jej skutočnú hĺbku, vytvára neurčité obrazy a pohyby a v prípade potreby ponúka dostatočnú intimitu pre zákazníkov, ktorí prišli na pedikúru a usadia sa do pohodlného kresla. Tento priestor je jednoduchý, nemá jasne definované svoje prevádzkové hranice, má len jasne definovaný mobiliár. Samotná farebnosť vychádza z dizajnmanuálu spoločnosti. Výška zafarbenia stien a podlahy nám zjednocuje a upravuje proporciu samotného priestoru a vymedzuje ho. Ešte pred vstupom do vnútra, keď salón vnímate len zo strany koridoru obchodných priestorov, máte pocit jemného neskoordinovaného vybavenia tohto interiéru. Sú to skôr symbolické kulisy. Pýtate sa, "či ešte vybaľujete?". Takto nám to opísali niektorí jednotlivci.

Foto: Richard Kilo, Matej Honč
Foto: Richard Kilo, Matej Honč
Foto: Richard Kilo, Matej Honč
Foto: Richard Kilo, Matej Honč
Foto: Richard Kilo, Matej Honč
Foto: Richard Kilo, Matej Honč
Foto: Richard Kilo, Matej Honč
Foto: Richard Kilo, Matej Honč
Foto: Richard Kilo, Matej Honč
Foto: Richard Kilo, Matej Honč
Foto: Richard Kilo, Matej Honč
Foto: Richard Kilo, Matej Honč
Foto: Richard Kilo, Matej Honč
Foto: Richard Kilo, Matej Honč
Priestorová schéma
Priestorová schémaAutor: KILO / HONČ
Pôdorys
PôdorysAutor: KILO / HONČ

Autori: KILO / HONČ

Poloha diela

Mgr. art. Richard Kilo
Ing. arch. Matej Honč

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím