Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
13. máj 2022
0
1505

Pobytové schody na brehu štvrtého rybníka, Železná studnička, Bratislava

Drobná stavba nad vodnou hladinou.
Pobytové schody na brehu štvrtého rybníka, Železná studnička, Bratislava

Na Železnej studničke vznikla pre návštevníkov ďalšia oddychová zóna. Na jednom z najnavštevovanejších miest na Partizánskej lúke pribudli pobytové schody, s cieľom spríjemniť návštevníkom pobyt v mestských lesoch. Nachádzajú sa na brehu štvrtého rybníka, pár metrov od amfiteátra a bufetu, ktorý v týchto mesiacoch rovnako prechádza obnovou. Nové Živé miesto bude návštevníkom sprístupnené celoročne.

Pobytové schody, ktoré sú spoločným projektom Mestských lesov v Bratislave, hlavného mesta a Metropolitného inštitútu Bratislavy, vznikli v rámci programu obnovy verejných priestorov Živé miesta. Nedávno sme predstavili dvojicu projektov, ktoré sú súčasťou spomínanej iniciatívy: Obnovu turistického areálu Malý Slavín a Pozorovňa zvierat Vydrica.

"Okrem Pobytových schodov sa v rámci programu Živé miesta na Železnej studničke aktuálne rekonštruuje Bufet na Partizánskej lúke, na vstupe do Mestských lesov z Peknej cesty sa aktuálne pracuje na obnove bývalej horárne v areáli bývalých muničných skladov,“ priblížil Marcel Dzurilla, riaditeľ Sekcie tvorby mestských priestorov na Metropolitnom inštitúte Bratislavy. 

Pobytové schody, ktoré navrhli architektky z WOVEN tvoria mohutné drevené dosky. Tie sú kaskádovito položené na tmavej nosnej oceľovej konštrukcii osadenej na kovových vrutoch. Drobná stavba ma rozmer približne 3,5 x 5,7 metra. Z tohto miesta môžu ľudia pozorovať ryby, sladkovodné korytnačky, užovky, vážky či žaby.

"Na tomto mieste bol svetlejší priestor bez stromov a vypozorovali sme, že ľudia tu prirodzene sedávali na obrubníku asfaltovej cesty a pozorovali rybník. Sprístupniť tento terén a prispôsobiť ho aj väčšiemu množstvu ľudí bolo teda prirodzenou voľbou,“ vysvetľuje Marek Páva, poverený riadením organizácie Mestské Lesy v Bratislave.

Axonometria
Axonometria

Podklady: MIB

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím