Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
3. január 2019
0
1746

Materská škola Hviezda, Hořovice

Malá súkromná škôlka. Prízemný záhradný pavilón v areáli hořovickej nemocnice. Dostatok denného svetla a bezprostredné prepojenie s exteriérom, aj v prípade nepriaznivého počasia.
Materská škola Hviezda, Hořovice
Autori: Ing. arch. Petr TučekInvestor: NH HospitalsZastavaná plocha: 515 m2Podlažná plocha: 515 m2Investičný náklad: 390 000 €Návrh: 2015 - 2015Realizácia: 2018 - 2018Adresa: K Nemocnici 1106/14, Hořovice, Česká republikaPublikované: 23. január 2019

“Školka je navržena v konceptu centrální renesanční vily s otevřenými třídami do parku. Idea hvězdy vepsané do kruhu, podobně jako letohrádek Hvězda v Praze,” vysvetľuje architekt Petr Tuček.

Nová materská škola vyrástla v malom meste Hořovice, ktoré leží päťdesiat kilometrov západne od Prahy. Kompaktná stavba stojí na rovinatom pozemku, v nadväznosti na novú obytnú zónu a areál nemocnice.

Situácia
SituáciaAutor: Petr Tuček

Investor požadoval oddelené  časti herne, jedálne a spálne. Výsledkom je “hviezda” vpísaná do kruhového pôdorysu. Celopresklené steny tried smerujú do parku, “vynechané” kruhové segmenty medzi stenami tried slúžia ako kryté exteriérové terasy alebo závetrie pred vstupom.

Pôdorys
Pôdorys Autor: Petr Tuček
Rez
Rez Autor: Petr Tuček

Vďaka prepojenej a otvorenej dispozícii tak v interiéri chýbajú rohy, kde by mohla pani učiteľka nechať deti za trest stáť. Na presklených dverách vo vstupnej hale je fólia, ktorá umožňuje pohľad do herne, ale v opačnom smere je nepriehľadná. Rodič tak od vstupu môže skontrolovať svoju ratolesť, či je dieťa v poriadku a neplače. Dieťa však už rodiča neuvidí.

Autorská skica
Autorská skicaAutor: Petr Tuček
Fotografie z výstavby
Fotografie z výstavby

Podklady: Petr Tuček

Poloha diela

Ing. arch. Petr Tuček

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím